2021-08-27 11:32:35• hírek • Bede Emőke

Vizsgálatot indított a rendőrség a szatmári gondozóközpontból jelentett bántalmazások miatt

A Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség hivatalból eljárást indított azt követően, hogy a PresaSM.ro helyi híroldal nyilvánosságra hozott egy felvételt, melyen az egyik szatmári gondozóközpont lakói fizikai erőszakról és folyamatos megalázásról számolnak be. Az eset részleteinek tisztázására és az ügyben érintett személyek azonosítására az ügyészség bántalmazó magatartás címszóval vizsgálatot rendelt el - közölte a hatóság.

Az említett híroldal által közölt felvételen egy, a Gorunului utcán található gondozóotthon lakói arról számolnak be arról, hogy a központ alkalmazottai megverték és éheztették őket. A PresaSM ugyanakkor hozzáteszi azt is, hogy a személyzet körében egy évek óta húzódó konfliktus nyomán klikkek alakultak ki, melyek most ujjal mutogatnak egymásra, de többen is azon a véleményen vannak, hogy bentlakók önmaguknak okozták a sérüléseket.


A Szatmár Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság (DGASPC) vezetője, Dragos Mariana a képsorok nyilvánosságra kerülése után kijelentette, az igencsak súlyos vádak kapcsán vizsgálatot fognak indítani, viszont ő a maga részéről nehezen elképzelhetőnek tartja, hogy ilyen megtörténhetett a mentális betegeket ápoló központban. „Nem is olyan régen tartottak a központban ellenőrzést a Világbank által felkért független szakértők, akik nem találtak ilyen jellegű problémát. Biztonsági megfigyelő rendszer is működik, a vezetőség észrevette volna, ha ilyen történik. Ennek ellenére mi is újabb ellenőrzést fogunk tartani, hogy utánajárjunk ezeknek a vádaknak” – szögezte le az igazgatónő.
 


FRISSÍTÉS (13:42): A DGASPC sajtóközelményt adott ki, melyben közölték, hogy az "O viata noua" nevű ápoló- és gondozóotthonban rögzített felvétel kapcsán belső vizsgálatot indítottak, s ha beigazolódnak a vádak, a felelősöket "drasztikus intézkedésekkel" szankcionálják majd. Az igazgatóság azt ígérte, a vizsgálat eredményéről és szükség esetén a büntetésről szintén közleményben számol majd be.
 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: